Den franske OS-boxaren Mourad Aliev skämde ut sig i kvartsfinalen i supertungvikt. Foto: Discovery/Bildbyrån

Här vägrar boxaren lämna ringen: ”Han skämmer ut sig något otroligt”

Uppdaterad
Publicerad

OS-boxningens kvartsfinaler i supertungvikt bjöd på en praktskandal.

Fransmannen Mourad Aliev blev diskad och vägrade sedan att lämna ringen.

– Han skämmer ut sig något otroligt, säger Robin Fomin, kommentator på Discovery+.

Den franske boxaren fick upprepade tillsägelser för att ha gått lågt med huvudet och skallat sin motståndare, britten Frazer Clarke, vid ett par tillfällen.

Till slut fick Aliev en varning, varpå han protesterade teatraliskt och skällde ut domaren – som svarade med att diska honom.

Tokyo 2020

Fransmannen blev då så upprörd att han slog till en tv-kamera, utropade sig själv som segrare och satte sig utanför repen där han vägrade att flytta på sig.

– Det är en praktskandal, sade Discoverys kommentator Robin Fomin.

”Han beter sig riktigt illa”

Experten och den tvåfaldiga olympiern Anna Laurell Nash fyllde i:

– Om man beter sig så här är man en fara mot motståndaren och domaren. Aliev kan mycket väl bli avstängd. Man tar inte lätt på sådant här ifrån domarhåll. Det kan bli problem för honom framöver tror jag.

Efter ett tag lämnade Aliev arenan och protesten såg ut att vara över, men snart var han tillbaka och enligt TT varade protesten i över en timme.

– Han kanske sover där i natt? Han beter sig riktigt illa just nu, säger den svenske OS-boxaren Adam Chartoi, som blev utslagen i sextondelen i måndags.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet