Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Elvira Ersson blir svensk mästare i brottning: ”Mitt mål”. Foto: SVT

18-åriga Elvira Ersson svensk mästare i brottning: ”Hon blir att räkna med”

Uppdaterad
Publicerad

Elvira Ersson, 18, är svensk mästare i brottning i 76-kilosklassen.

Junioren var urstark i finalen mot Alva Lehnberg och vann med 12–1.

– Det var kul. Det var mitt mål, att försöka testa på nya grejer, säger hon till SVT Sport.

Det var en jämn inledning på den första perioden mot Alva Lehnberg från Arboga Brottning. 1-1 var ställningen med drygt 20 sekunder kvar. Då växlade Ersson, från Karl Gustaf BK, upp.

18-åringen avslutade urstarkt med en nedtagning, rullning och sedan en pushout och gick till pausvila med 6–1 inför den andra perioden.

Där fortsatte Ersson leverera. Med dryga minuten kvar av den andra perioden var det avgjort och segersiffrorna skrevs till 12–1.

– Det här kan bli en väldigt bra säsong för henne internationellt, hon blir att räkna med, säger gästexpert Leonard Östlund i SVT:s sändning.

OS i sikte: ”Tar det steg för steg”

18-åringen själv var nöjd efter finalen.

– Det var kul. Det var mitt mål, att försöka testa på nya grejer. Även om jag själv tycker att jag kunde testa på ännu mer. Jag är ganska nöjd, det känns bra, säger hon.

Ersson tog guld på U17-EM i fjol och har nu alltså redan visat var hon går för på seniorsidan – och det finns ett tydligt mål i sikte.

– OS en dag hade inte varit helt fel men vi tar det steg för steg. Det här var första steget mot senior men jag ska fokusera på junior nu och ta mig till internationella tävlingar där.

En stor ungdomstävling i Tallinn, som arrangeras under helgen, där motstånd från hela världen väntar nu för Ersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.