Johan Eurén är skadad igen. Han opereras imorgon och OS-kvalet i vår kan vara i fara. Foto: Bildbyrån

Eurén skadad igen – OS-kvalet i fara

Uppdaterad
Publicerad

Brottaren Johan Eurén är skadad igen. I lördags fick han rejält ont i knät och nu ska han opereras igen. ”Jag kan inte sträcka ut benet nu”, säger Eurén till SVT sport. Operationen avgör om hans OS-satsning kan fortsätta eller inte.

Den 30-årige Eurén opererade menisken i juni förra året och kom inte till start i VM. Han har nyligen gjort tävlingscomeback efter flera månader av rehabilitering. Men i helgen, under sparring med en armenier på besök, fick han ont igen.

– Det är samma knä. Jag känner igen smärtan men den brukar släppa snabbare. Nu sitter den kvar, säger Eurén som berättar att han knappt kan vara uppe och gå i nuläget.

– Vad läkarna kommer göra under operationen vet de först när de opererar. Kanske tar de bort en del av menisken. I bästa fall kan jag nog börja träna igen om två veckor, hoppas Eurén.

OS-kval kan vara i fara

Men han medger att det känns osäkert och att hela hans satsning inför OS-kvalet i april kan vara i fara.

– Jag vet ju inte vad det blir för följder så ... och det är jobbigt när det inte ligger i mina händer. Det nya året kunde ju börjat bättre, säger han.

Inte sedan de extrainsatta och inte officiella olympiska spelen 1906 har Sverige varit utan deltagande i brottning på herrsidan. Nu kan den 110 år långa sviten brytas när Eurén, bronsmedaljör i London 2012, har problem.

– Han (Eurén) är mitt största hopp, har förbundskaptenen Mohammad Babulfath sagt till TT inför vårens OS-kval.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.