Ur arkivet: Cancern tog Carolines ben

Uppdaterad
Publicerad

2011 skulle bli hennes hittills bästa år som golfproffs, och spel på Europatouren var det stora målet. Istället kastades 22-åriga karlstadspelaren Caroline Larsson in i en mardröm, och i dag är hon glad att vara i livet.

Som caddie åt sin syster Louise på Europatouren befann hon sig mitt i den svåra jordbävningen i Nya Zeeland i februari. När Caroline Larsson landade i Sverige glad att vara vid liv fick hon veta av läkarna att hon hade fem ovanliga och elakartade tumörer under höger knä. För att cancern inte skulle sprida sig fanns bara ett alternativ sade läkarna, och det var att amputera benet ovanför knät.

– Jag skrek rätt ut, berättar Caroline.

Dagarna före amputationen, i början av maj, spelade Caroline som vanligt en tävling på svenska Nordea Tour. När läkarna efter operationen föreslog långtidsvila protesterade Caroline och bad om en protes för att inte missa för mycket av säsongen. Redan efter en vecka svingande hon klubbor inne på sjukhuset.

– Jag har ett stort mål och det är att spela lag-SM i sommar för Karlstad, säger Caroline Larsson.

Sedan vill hon spela på handikapptouren, antingen i Europa eller i Sverige.

– Jag har aldrig varit så här bestämd och målmedveten som jag är nu, förklarar Caroline.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.