Crosby fällde Lundqvists Rangers

Favorittippade New York Rangers hade hoppats kunna öka ledningen till 2-0 i matchserien mot Pittsburgh i Stanley Cup-slutspelet. Men Pittsburghstjärnan Sidney Crosby ville något annat. Henrik Lundqvists Rangers förlorade med 3-4.

Crosby, som haft svårt att få till avsluten i Stanley Cup tidigare, slog in två puckar i Lundqvists kasse inom mindre än fem minuter i andra perioden.

-Ja, han var verkligen bra. Snygga mål gjorde han också. Det andra som Chris Kunitz slog en så grym passning till var ett litet mästerverk. Han bara lägger det över benskyddet på ”Henke”, det ser så enkelt ut, säger Crosbys svenske lagkamrat Patric Hörnqvist till aftonbladet.se.

Stanley Cup 2015

”Ostoppbar”

Hörnqvist passade själv till Crosbys första mål.

-Jag träffade ”Henkes” benskydd och därefter slängde jag bara in den på mål och då var Sid där. När han är på det här humöret går han inte att stoppa.

Därmed står det 1-1 i matcher.

Anaheim vann över Winnipeg och utökade sin ledning till 2-0 i matchserien. Jakob Silfverberg avgjorde för Anaheim genom att sätta 2-1 i slutsekunderna av tredje perioden.

Tidigare kvitterade St Louis till 1-1 mot Minnesota genom seger med 4-1 på hemmais. Vladimir Tarasenko säkrade segern med hattrick. Svenske Alexander Steen passade till två av målen.

Personkemin stämmer

Coachen Ken Hitchcock berömde efter matchen personkemin mellan Steen och Tarasenko, och svensken höll med.

-Vi pratar hela tiden, mest på engelska, och försöker få ordning på detaljer i spelet, och ja, i kväll blev det bra, säger Steen till nhl.com.

Landsmannen Patrik Berglund satte St Louis fjärde mål i slutminuterna.

Tampa Bay besegrade Detroit med 5-1 och utjämnade därmed ställningen i matcher till 1-1 . Victor Hedman spelade fram till ett av Tampa Bays mål, och Gustav Nyquist passade till Detroits enda.

-De fick målen, konstaterade Detroits lagkapten Henrik Zetterberg.

-Om man tittar på spelet jämfört med första matchen så hade vi fler chanser i dag. Vi spelade mycket bättre men misstagen blev dyra, för de utnyttjade dem, sade han till nhl.com.