Emma Igelström under Vätternrundan 2014. Foto: TT

Igelström räddade okänd man på Cykelvasan

Uppdaterad
Publicerad

Före detta simmaren Emma Igelström räddade livet på en man under Cykelvasan. Hon berättar om händelsen på Instagram och att ingen stannade när hon ropade på hjälp. ”Samtidigt som jag gör HLR på honom skriker jag på hjälp. Ingen stannar, fan för er!!!”, skriver hon på Instagram.

37-åringen blev vittne till när en man cyklade av banan under Cykelvasan. ”Killen framför mig missar svängen. Han flyger rakt över styret och landar på huvudet i ett stenröse”, skriver hon.

Hon slänger sig av cykeln och märker att mannen inte andas.

”Ingen stannar”

”Samtidigt som jag gör HLR på honom skriker jag på hjälp. Ingen stannar, fan för er!!!”. En stund senare stannar en cyklist. Han är läkare och ger instruktioner av vad hon ska göra. De två får igång mannens andning och en ambulans kommer.

Känslorna tog över

Hon cyklade vidare tillsammans med läkaren en bit. Han såg till att Igelström klarade sig. När hon senare korsade mållinjen tog känslorna över. ”I målgång börjar jag storgråta men fick stöd av vänner”, fortsätter hon.

Mannen mår bra

Mannen hörde av sig senare på söndagen. ”Han har två frakturer i ryggen och en punkterad lunga. Men han är vid liv och kommer få sitt vanliga liv tillbaka! Hans fru har sin man och hans barn har sin pappa”, skriver Igelström.

Emma Igelströms Instagram

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.