Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Wout van Aert kraschade och skadade nyckelbenet Foto: EBU

Stjärncyklisten Wout van Aert missar Giro d'Italia

Uppdaterad
Publicerad

Den belgiske stjärncyklisten Wout van Aert missar sin debut i Giro d'Italia efter den svåra kraschen för ett par veckor sedan.

Det var i endagsloppet Dwars door Vlaanderen hemma i Belgien i slutet av mars som van Aert krachade hårt och bröt nyckelbenet och flera revben.

– Jag är verkligen besviken över att missa mitt andra stora mål för säsongen men i detta ögonblick måste jag prioritera min hälsa och jag måste ge min kropp tid att återhämta sig, säger han i en video som han lagt ut.

OS i Paris 2024

Giro d'Italia inleds med första etappen i Venaria Reale med målgång i Turin 4 maj. Det avslutas i Rom 26 maj. Nästa stora mål för belgaren är OS i Paris.

Stallkamrat med skadade Vingegaard

Han kan inte träna alls för tillfället. van Aert är stallkamrat i Visma med Jonas Vingegaard som kraschade svårt i Baskien runt med flera dagar på sjukhus efter flera frakturer och en punkterad lunga.

Det är ett stort frågetecken kring om dansken kan försöka försvara sina dubbla titlar i Tour de France med start 29 juni.

29-årige van Aert tog OS-silver i landsvägsloppet i Tokyo 2021. Han har dessutom fyra VM-silver, två i landsväg och två i tempo på meritlistan.

OS i Paris invigs 26 juli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet