Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Johanna Hjertberg fixade en svensk nationsplats till OS i Paris. Foto: Sailing Energy

Johanna Hjertberg fixade svensk nationsplats till OS

Uppdaterad
Publicerad

Johanna Hjertberg seglade under torsdagen hem en olympisk nationsplats till Sverige i den nya OS-klassen i vindsurfing.

–Det var verkligen en utmaning att hålla nerverna i styr, säger Hjertberg.

Efter flera tuffa utslagsrace i slalom blev Johanna Hjertberg tillslut trea i världscupseglingarna i Heyres i södra Frankrike.

26-åringen, som är Sveriges enda heltidsseglande kvinnliga vindsurfare , säkrade därmed en nationsplats till OS i Paris 2024.

OS i Paris 2024

Nu är det upp till Sveriges Olympiska Kommitteé att bestämma om nationsplatsen faktiskt blir en OS-plats till Hjertberg.

– Jag har alltid trott att det har varit möjligt för mig att ta en nationsplats till OS, men jag skulle säga att det var på VM i januari som det blev mer konkret. Jag har varit supernervös här i Hyeres och det har verkligen varit en utmaning att hålla nerverna i styr, säger Johanna Hjertberg i ett pressmeddelande.

Förbundskapten Magnus Grävare hoppas såklart att Hjertberg får en OS-plats.

– Med den utveckling och inställning Johanna visat så kan hon närma sig världstoppen på sikt, så jag tror det hade varit ett bra steg för henne att få OS-erfarenhet redan i sommar, säger Magnus Grävare.

OS i Paris drar igång den 26 juli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet