Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se målgången för Jenny Rissveds i världscuppremiären. Foto: Discovery+

Jenny Rissveds segrare i världscuppremiären

Uppdaterad
Publicerad

Jenny Rissveds är tillbaka som segrare.

Hon knep förstaplatsen direkt i världscuppremiären i XCO.

– Det kändes väldigt bra, säger hon till SVT Sport.

– Buga er, säger kommentatorn när Jenny Rissveds korsade mållinjen med ett stort leende på läpparna.

Rissveds kostade på sig en blick bakåt när hon gled in på upploppet och kunde då konstatera att hon gick mot en överlägsen seger. Marginalen blev till slut 27 sekunder ner till tvåan Savilia Blunk.

–Jag har som mål den här säsongen att vara lugn och metodisk i min cykling och taktik när jag tävlar. Jag tränade på det i går och det gick ju jättebra, så det var väldigt kul och skönt att känna att jag vågade lita på att ha tålamod och inte stressa bli för exalterad, säger Rissveds själv till SVT Sport under måndagen.

Tävlingen var den första på världscupsäsongen och gick av stapeln i Mairipora, Brasilien.

– I början av säsongen är alltid lite osäkert var man står jämfört med de andra och det är alltid väldigt högt tempo första racet för att alla är så taggade, i synnerhet i år när det är OS-år, så det var kul att jag kunde hålla ihop det så bra och känna att jag var så stark, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.