Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hjälpryttaren Sepp Kuss får hjälp av stjärnorna i Jumbo-Visma för att kunna vinna Vueltan. Foto: TT

Jonas Vingegaard vill hjälpa fram hjälpryttaren Sepp Kuss till segern i Vueltan

Uppdaterad
Publicerad

Remco Evenepoel hade uppvisning på dagens 18:e bergsetapp av Vueltan och vann med nästan fem minuter. I totalen behåller Jumbo-Vismas hjälpryttare Sepp Kuss ledniningen uppbackad av stjärnorna Jonas Vingegaard och Primoz Roglic.

Evenepoel gjorde ett hjärttecken till sin flickvän vid målgången.

– Om jag tog en tredje etappseger hade jag lovat att tillägna den till henne, säger belgaren som tappade alla chanser totalt i fredags då han säckade ihop och var 27 minuter efter täten.

Sepp Kuss åkte i mål som tia nio minuter efter och hade hjälp av den regerande dubble Tour de France-vinnaren Jonas Vingegaard och Primoz Roglic som vann Giro d'Italia i våras och dessutom har tre totalsegrar i Vueltan.

”Skönt att betala tillbaka”

Nu har stjärnorna gett upp sina egna ambitioner att vinna tävlingen trots att de är två och trea och har chans att vinna, speciellt som lördagens näst sista etapp kommer att bli krävande i bergen.

– Det känns skönt att betala tillbaka till Spepp. Han har gjort så mycket för mig och Primoz. Lördagens etapp är lång och krävande så vi får vara varsamma, säger Vingegaard till internationell press.

Avgörs på söndag

Det nederländska stallet Jumbo-Visma kan skriva historia genom att som första stall vinna alla tre Grand Tours samma år.

Vueltan har målgång på söndag i Madrid.

ARKIV: Här vann Vingegaard Tour de France (23 juli):

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jonas Vingegaard vann Tour de France igen – drack ”champagne” under loppet. Foto: TT/Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.