Vincenzo Nibali fick segern med 30 km kvar att köra till målet i Turin efter en masskrasch. Foto: TT Nyhetsbyrån.

Nibali fick Giro-segern efter masskrasch

Uppdaterad
Publicerad

Hemmaidolen Vincenzo Nibali tog hem Giro d'Italia efter dramatik den sista etappen, som mest brukar vara en transportsträcka.

– Bergstempot var jobbigast, det gick inte som jag ville även om det kändes rätt bra. Tydligen blev jag nedkörd efter den etappen, men lyckades ändå komma tillbaka. I går var den finaste dagen, men det går inte att förklara glädjen att få uppleva det här i dag, säger Nibali till Eurosport.

En masskrasch på regnvåta kullerstensgator med 30 km kvar till målgång i Turin gjorde att juryn tog beslut att stoppa tidtagningen och låta gällande ställning vara intakt.

Man cyklade av resterande del men utan att det hade inverkan på resultatet. Totaltvåan Esteban Chaves och sjuan Rigoberto Uran, bägge från Colombia men i olika stall, var de två främsta namnen i kraschen.

Nibali tog sin andra seger efter den 2013 och gick upp i ledning först igår på det 21 etapper långa loppet och körde i den rosa ledartröjan bara under dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.