Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nathan Van Hooydonck är allvarigt skadad efter en trafikolycka. Foto: Gonzalo Fuentes/Reuters/Bildbyrån

Glädjebesked för topp-cyklisten Nathan Van Hooydonck: ”Inga spår efter olyckan”

Uppdaterad
Publicerad

Nathan Van Hooydonck kör för ett av världens bästa stall, Jumbo-Visma.

Han skadades allvarligt i dag i en trafikolycka i Belgien.

Men sedan kom ett positivt besked.

”Nathan Van Hooydonck är vaken och har inga skador efter trafikolyckan tidigare i dag. Hans hälsoläge är inte kritiskt”, skriver Jumbo-Visma på X, tidigare Twitter.

Den 27-årige belgaren Nathan Van Hooydonck kör för Jumbo-Visma, ett av världens bästa stall med bland andra sommarens Tour de France-segrare Jonas Vingegaard, årets Giro d'Italia-segraren Primoz Roglic och den nuvarande Vuelta-ledaren Sepp Kuss i stallet.

Olyckan inträffade vid 8.30 i förmiddags, i Kalmthout i Belgien. Enligt vittnen i lokala medier tros Van Hooydonck hastigt ha blivit sjuk i bilen. Bilen, som hans höggravida fru också färdades i, ska plötsligt ha ökat farten och skadat fem andra bilar innan den körde in i ett träd.

– Föraren återupplivades på platsen och fördes sedan till sjukhus med livshotande skador, sade polisen Patrick de Smedt, enligt den belgiska tidningen Nieuwsblad.

”Ligger på sjukhus”

Inför tisdagens etapp i Vueltan uttalade sig Jumbo-Vissmas sportchef Grischa Niermann om situationen.

– Jag vet inte så mycket mer än det som står i media. Vi vet att han har varit med om en olycka och ligger på sjukhus. Jag tror att han befinner sig i konstgjord koma. Jag kan inte bekräfta om hans liv är i fara, sade han kort efter olyckan.

Men senare under dagen kom alltså positiva besked.

”Nathan Van Hooydonck är vaken och har inga skador efter trafikolyckan tidigare i dag. Hans hälsoläge är inte kritiskt”, skriver Jumbo-Visma på X, tidigare Twitter.

Hans fru ska inte ha fått några fysiska skador.

Van Hooydonck har en roll som hjälpryttare i Jumbo-Visma, men vann en etapp i loppet Paris-Nice tidigare i år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.