Det blev en snabb återkomst på golfbanan för John Daly. Foto: TT Nyhetsbyrån

Daly tillbaka efter kollapsen

Uppdaterad
Publicerad

I går kollapsade golfprofilen John Daly, 49, och fick lämna golfbanan i ambulans. Men mindre än 24 timmar senare var han tillbaka på banan igen. ”Det var skrämmande”, säger Daly.

Mitt under en golftävling i Mississippi föll John Daly ihop och efter att ha tvingats uppsöka sjukhuset via ambulas var det ingen som trodde att han skulle komma tillbaka redan under söndagen.

– Allt kändes bra och sedan – boom – jag faller ihop på det 18:e hålet och sen ligger jag helt plötsligt i en ambulans. Det var skrämmande, säger Daly enligt AP.

Golf

Bandage på handleden

Tillbaka till  tävlingen komma han dock, som var en liten med mestadels vänner till Daly. Ett bandage på handleden var det enda som syntes – som kunde legat bakom kollapsen.

– Jag fick ändra min sving lite, för att får bra grepp och läkaren sa att det var det som kunde lett till att lungan kollapsade.

Tryckande värme

Tidigare den veckan hade han bytt däck på sonens bil och gjort illa sig. Men även den tryckande värmen tros ha varit en bidragande orsak till sjukhusvistelsen.

– Det var bara en riktigt märklig händelse och skada, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Golf

Mer i ämnet