Foto: Bildbyrån

Djurgårdens olycka blev Malmös lycka

Uppdaterad
Publicerad

Efter att Djurgården dragit sig ur damernas superliga i innebandy fick Malmö chansen att ersätta Stockholmslaget.

– Vi hade ett snabbt styrelsemöte och tog in spelarna i laget för att höra vad de tyckte. Det var ingen tvekan någonstans, säger Malmös sportchef Mats-Ola Nimgård till Sydsvenskan.

Malmö vann samtliga matcher den gångna säsongen men räckte inte till i kvalet mot Linköping. Nu får alltså laget en biljett till svensk innebandys finrum trots allt.

Superligan dam

– Vi gjorde en fantastisk säsong och tycker ändå att vi är värda det här, säger Nimgård.

Djurgården tog SM-guld för ett drygt år sedan, men under den gångna säsongen kom rapporter om stora ekonomiska problem. Nu drar sig alltså klubben ur den högsta serien.

– Vårt ställningstagande är grundat på en sammanvägning av olika faktorer, men där den ekonomiska situationen för föreningen är den viktigaste faktorn, säger Difs ordförande Kjell-Åke Grandin till klubbens hemsida.

 Nu kan Djurgårdens stjärnor lämna    

 Djurgårdens spelare har tillsammans flera hundra landskamper. Nu riskerar klubben bli av med samtliga spelare på grund av klubbens besked att dra sig ur den högsta ligan.                     

– De får välja att spela kvar i Djurgården om de vill, men alla är fria att gå till en annan förening om de så önskar, säger den tillförordnade ordföranden Kjell-Åke Gradin enligt Innebandymagazinet.se.                

I laget finns bland andra stjärnor som Emelie Lindström (81 landskamper) och Hermine Dahlerus (107).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Superligan dam

Mer i ämnet