Foto: Bildbyrån

Domratjeva missar delar av försäsongen

Uppdaterad
Publicerad

Förra årets dominant i skidskytte Darja Domratjeva har fått körtelfeber och kommer missa stora delar av försäsongen. ”Jag vilar och tar promenader i naturen”, skriver hon på sin Instagram.

Tillsammans med Kaisa Mäkäräinen var Darja Domratjeva skidskyttets stora stjärnor förra året. Domratjeva tog bland annat hem tre OS-guld i Sotji. Men nu kan den regerade världscup-mästaren få det lite tuffare kommande säsong, vitryskan har nämligen åkt på körtelfeber.

”Körtelfeber.. Jag hade hört om det någonstans. Det är inte den mest trevliga diagnosen. Hälsningar från mig och snälla, oroa er inte. Den akuta delen av sjukdomen är över. Mina läkare rekommenderar att jag vilar och tar promenader i naturen. Jag får en chans att njuta av sommaren i stället”, skriver hon på sin instagram.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.