Kalmar FF får äntligen fredagsmys. Foto: Bildbyrån

Efterlängtat fredagsmys för Kalmar

Uppdaterad
Publicerad

Fredagar och Kalmar har inte passat varandra.

Men nu får Kalmar fredagsmysa med en trepoängare efter kvällens bortaseger mot Helsingborg.

Fredagar och Kalmar har inte kommit överens i allsvenskan, inte en vinst på de sex senaste fredagsmatcherna. Men när KFF vände på Olympia bröts den udda sviten.

I kvällens allsvenska match tvingades hemmalaget genomföra ett tidigt byte när målvakten Pär Hansson skadade sig. Före keeperskiftet i den 20:e matchminuten hann Hansson stå för en fin enhandsräddning när Marcus Antonsson testade skott.

Händelserikt i andra halvlek

Ersättaren Matt Pyzdrowski höll nollan i den första 45:an. Men i andra halvlek lossnade målskyttet för båda lagen.

Helsingborgs Emmanuel Boateng gav hemmalaget ledningen. En rensning utanför straffområdet landade vid mittfältarens fötter. Han fick enkelt gå in en bit i straffområdet och satte 1–0 vid bortre stolpen. Kortvarig glädje – för repliken var blixtsnabb.

Tobias Eriksson fintade snyggt och kvitteringsmålet var vackert – hårt vid krysset.

– Otroligt viktigt mål som Tobbe gör, det låg till stor del bakom vinsten, det målet gav oss kurage, säger Filip Sachpekidis.

KFF:arna var nära att ta ledningen när de fick dubbla försök – men backen Andreas Landgren räddade flygandes på mållinjen. Och skottet på returen – strax utanför.

Men till slut fick gästerna utdelning. Och det var 18-årige talangen Filip Sachpekidis som ordnade segern med sitt och Kalmars 2–1-mål.

– Viktor (Elm) nickade ner, ett fantastiskt bra förarbete, så det var bara att sätta dit den, säger matchvinnaren och fortsätter:

– Vi stod upp bra under hela matchen och vi lyckades hålla dem borta från straffområdet. Nu ska vi bara fortsätta på det här spåret så kommer det gå bra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.