Emma Johansson stort svenskt affischnamn. Foto: TT Nyhetsbyrån

Emma Johansson cyklade hem Thüringen runt

Uppdaterad
Publicerad

Emma Johansson tog hem den prestigefyllda tävlingen Thüringen runt i dag. Johansson kom på andra plats i den avslutande etappen och säkrade därmed totalsegern. ”Jag hade ju inget att förlora”, säger Emma Johansson till

worldcupvargarda.se

Tyskan Lisa Brennauer var i totalledning i sex av tävlingens sju etapper, så också inför den avslutande dagen. Men fick alltså se sig passerad av den 32-åriga svenskan som visade storform och vann det tyska etapploppet Thüringen runt i dag.

– Jag bestämde att jag skulle försöka köra hårt från början. Det var enda chansen att jag skulle kunna ta igen de sekunder jag hade upp till ettan. Jag hade ju inget att förlora, säger Emma Johansson till worldcupvargarda.se.

Det låg en vågad satsning bakom dagens seger för den svenska OS- och VM-medaljören. Johansson valde att satsa allt stenhårt i varje signing i förhoppningen om att skaka av sig tyskan. Sagt och gjort, till slut orkade Brennauer följa.

– Emma har varit oerhört stark under etappen. Det här betyder väldigt mycket för fortsättningen av säsongen, inte minst mentalt, säger tränaren och maken Martin Vestby.

Formbesked inför framtiden

Ett formbesked av Johansson som på söndag cyklar ”La Course” i samband med avslutningen av Tour de France. Därefter väntar världscupstävlingar i Tyskland.      

Emma Johansson tog hem Thüringen runt även 2011 och 2013.    

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.