AIK publicerade nyheten om dödsfallet på sin hemsida tidigt på måndagsmorgonen. Foto: aikfotboll.se

En supporter avled efter AIK-MFF

Uppdaterad
Publicerad

En 61-årig man avled när han var på väg att lämna Friends Arena på söndagskvällen. Trots upplivningsförsök gick mannens liv inte att rädda.

Mannen föll plötsligt ihop när han och hans vuxne son skulle lämna arenan. Sjukvårds- och arenapersonal kom snabbt på plats och defibrillator användes men mannens liv gick inte att rädda.

– Man gjorde återupplivningsförsök. Jag ska inte säga exakt tid, men man höll på ett bra tag innan man dödförklarade honom, säger säger AIK:s vd Mikael Ahlerup till Expressen.

Det ska inte ha funnits några oegentligheter kring dödsfallet.

– Det är absolut inget som framkommit annat än att det var en tragisk olyckshändelse. Jag ska inte sätta mig på en medicinsk expertstol, men allt tyder på att det var hjärtat, säger Ahlerup.

AIK gick ut med händelsen på sin hemsida tidigt på måndagsmorgonen. ”AIK Fotbolls tankar går till den avlidne personens anhöriga och vänner som förlorat en älskad familjemedlem och kamrat”.

Klubben vill av respekt för familjen inte kommentera om mannen var AIK- eller MFF-supporter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.