Foto: TT Nyhetsbyrån

Experten: Deppa inte MFF – hoppet lever

Uppdaterad
Publicerad

Malmö blev överkört av Atlético Madrid igår, men trots det lever hoppet om avancemang ur Champions League-gruppen. – Det ser verkligen tufft ut nu, i och med att Olympiakos har sex poäng. Men det som talar för MFF är hemmaplanen och fansens stöd, säger SVT:s fotbollsexpert Daniel Nannskog.

Malmö gick på en rejäl mina igår i Spanien borta mot storlaget Atlético Madrid. 5-0 vann spanjorerna med, efter att samtliga mål kom till i andra halvlek.

– Det defensiva brast igår sista 45. Man orkar inte hålla koncentrationen uppe, eller rätt positioner. Speciellt vänstersidan med Ricardinho tappar, men egentligen gör hela laget en svag defensiv insats då, säger Daniel Nannskog.

Champions League 2014-2015

Räknar inte ut MFF

Nu har Atlético Madrid och Olympiakos sex poäng, medan Juventus och Malmö har tre. Första två lagen går vidare i Champions League, medan trean får spela i Europa Leagues avslutning.

– Det är otur att Olympiakos tagit sex poäng. Det hade man varken trott eller hoppats på. Det ser verkligen tufft ut för MFF i och med det, men det som talar lite för Malmö är hemmaplan och fansens stöd, säger Nannskog.

– Man får också hoppas att spelarna nu förstår att det krävs koncentration och hundraprocentig insats för att räcka mot sådana här lag i Champions League. MFF är med i racet, även om det kan låta löjligt. Vi har sett vad de kan göra på hemmaplan, som mot Salzburg och Olympiakos.

Malmö-Atlético Madrid 4 november

Nannskog: ”I den här matchen får man använda revansch som tändvätska. Det krävs att försvaret är på tå varje sekund och att anfallen blir längre.”

Malmö-Juventus 26 november

Nannskog: ”Det är klart att det inte är bra att Malmö inte är inne i seriespelet när man möter Juventus (sista allsvenska matchen 1 november). Matchtempo och nerven från serien är viktig, men nu får spelarna istället satsa på att vila upp sig. Att hitta motivationen blir inget problem när man möter ett klassiskt lag som Juventus.”

Olympiakos-Malmö 9 december

Nannskog: ”Olympiakos har verkligen överraskat hemma. Jag trodde MFF hade chansen att komma före i gruppen, men grekerna har varit bra hemma och att slå Atlético Madrid och Juventus är fantastiskt. Men att Malmö vann senast mot Olympiakos ger en mental fördel, att man kommer dit och vet att man kan vinna.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions League 2014-2015

Mer i ämnet