Experten om Brashear: ”Han kommer ha en miljon i böter före jul”

Uppdaterad
Publicerad

SVT:s hockeyexpert Patrik Ross är överraskad av Modos värvning av Donald Brashear – minst sagt. Han tror den förre NHL-busen kommer få problem med domarnivån i SHL. – Han kommer ha en miljon i böter före jul, säger Ross.

Att Modo ikväll värvade Donald Brashear, en av NHL:s mest ökanda busar genom tiderna, överraskade många inom Hockeysverige. 42-åringen har knappt spelat någon hockey de två senaste säsongerna.

– Jag trodde först att det var ett skämt, säger SVT:s hockeyexpert Patrik Ross.

SHL-slutspelet 2014

Experten tror att domarnivån i SHL kommer bli ett stort problem för Brashear, som ofta var i slagsmål under NHL-karriären.

– Han kommer ha en miljon i böter före jul. Det är ju i och för sig inget problem eftersom han har så mycket pengar men ändå... Om Tollefsen fick 50 000 för situationen med domaren så kommer det här att kosta, säger Ross.

– Jag har en otrolig respekt för ”Foppa”, men det känns som en konstig värvning. Men han har alltid gått sin egen väg och vem vet, kanske får laget en injektion av det här? Men i spelet har jag svårt att se att Brashear tillför något. Han är stor och tung och kommer få problem med tempot i SHL, fortsätter Ross.

Lagets assisterande general manager, Peter ”Foppa” Forsberg säger att det är slut med ”chicken dance” framför lagets bås nu. Har han rätt i det?

– Ja, man kommer nog inte undan med sådant ostraffat nu direkt. Han är en av de tuffaste i NHL någonsin, säger Ross.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL-slutspelet 2014

Mer i ämnet