Johan Lundin och hästen Johnny Cash föll i vattnet vid EM i fälttävlan. Foto: TT

”Hoppas hästen skäms”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige fick en mardrömstart på terrängritten på EM i fälttävlan. Johan Lundin tappade balansen och föll i vattnet – och är ute ur tävlingen. ”Jag hoppas hästen skäms”, säger ryttaren till SVT Sport.

Sverige låg på en fjärdeplats inför dagens lagtävling och har ett bra utgångsläge att ta en medalj.

– Det finns chans på medalj och det är målet. Men de får nog rikta in sig på bronset, sa SVT:s expert Gunilla Fredriksson innan tävlingen.

EM i fälttävlan

Men efter den här starten såg det allt svårare ut.

Johan Lundin lyckades inte hålla sig kvar när hästen Johnny Cash hamnade på sniskan – utan han föll i vattnet – och är ute ur tävlingen.

”Hoppas han skäms”

– Jag hoppas han skäms, säger Johan Lundin och skrattar.

– Nej, skämt å sido, han lämnade ett ben på inhoppet och vred sig lite. Men hästen och jag mår bra, säger han till SVT Sport.

Svensklaget, som har fyra deltagare i lagtävlingen, får nu räkna med samtliga tre resultat, då det är det antalet man räknar på.

– Jag är extremt besviken att jag inte kunde leverera en säker och stabil nollrunda för det var mitt jobb, säger Lundin.

Övriga svenskar är Anna Nilsson, Sara Algottsson Ostholt och Niklas Lindbäck.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM i fälttävlan

Mer i ämnet