Femte raka segern för curlingherrarna

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges herrar har fått en lysande inledning på curling-EM i Schweiz. I dag kom femte segern av fem möjliga när värdlandet besegrades.

Niklas Edin, som har nya lagkamrater med siktet inställt på OS 2018, vann med 8-5. Detta var ett rejält styrkebesked mot den regerande Europamästaren.

– Det var en viktig match, en viktig seger och det första stora testet mot mycket bra motstånd. Vi har fler tuffa motståndare som väntar och att sitta med fem raka vinster känns riktigt bra, säger lagets trea Oskar Eriksson till curling.se.

De svenska damerna vann båda sina matcher under måndagen. 8-1 mot Tjeckien följdes av 7-4 mot Finland efter skiljeomgång. Svenskorna har tre segrar och två förluster så här långt. Efter storsegern mot Tjeckien sa Sveriges etta, Zandra Flyg, så här:

– Det känns jätteskönt såklart. Vi gör en riktigt bra match och följer vår matchplan till punkt och pricka. Vi hade inga problem att ladda om efter gårdagen och nu fortsätter vi med vår plan att ta en match i taget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.