Christian Maråkers basketlandslag åkte i kväll på en ny förlust. Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

Föll igen – men fall framåt

Publicerad

Tredje matchen – tredje förlusten.

Det brandskattade svenska basketlandslaget har det jobbigt inför EM-kvalet.

Förlusten mot Bosnien, 55–66 (26–28), var ändå ett steg i rätt riktning.

Förra helgen föll det svenska herrlandslaget i basket klart i två matcher mot Belgien.

Det blev inte tredje gången gillt mot Bosnien-Hercegovina i Sarajevo.

Hemmalaget – utan storstjärnan Mirza Teletovic – vann till slut säkert, trots att Sverige hade 19–9 efter första perioden.

– Det var vår bästa match hittills men vi hade lite för dålig skottprocent för att kunna vinna mot ett sådant lag, sade assisterande tränaren Stefan Timbus till TT.

Sex poäng för Maråker

Rutinerade Christian Maråker som missade Belgien-matcherna med ljumskproblem spelade över halva matchen på lördagen. Han gjorde sex poäng och tog sex returer. Martin Pahlmblad blev poängbäst med 13.

Tio spelare har tackat nej till landslagsspel i sommar, däribland de två NBA-proffsen Jonas Jerebko, som har en säsong kvar på kontraktet med Detroit Pistons, och Jeff Taylor, som är på väg tillbaka efter sin hälseneskada.

Möter Rumänien

Sverige inleder EM-kvalet mot Lettland i Luleå den 10 augusti. Övriga lag i kvalgruppen är Rumänien och Slovakien. Gruppsegrarna och de sex bästa tvåorna av sju går till EM nästa höst.

På söndagen väntar ett nytt möte med Bosnien.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.