Foto: TT Nyhetsbyrån

Förbundskaptensbyte i herrlandslaget

Uppdaterad
Publicerad

Jonas Claesson har varit förbundskapten för det svenska herrlandslaget i bandy under två års tid – men nu går Claesson och Svenska Bandyförbundet skilda vägar.

– Det har varit två av mina roligaste år inom bandyn och jag har fått blodad tand efter några års frånvaro från sporten. Jag hoppas kunna bidra på ett eller annat sätt för svensk bandy även i framtiden, säger Jonas Claesson till förbundets hemsida.

Claesson tillträdde som förbundskapten i mars 2013 och ledde Sveriges herrar under två VM-turneringar, Irkutsk 2014 och Chabarovsk 2015. Båda turneringarna slutade med knappa finalförluster mot Ryssland. 

”Prioritera resurser annorlunda”

Arbetet med att rekrytera en ny förbundskapten pågår.

– Svensk bandy och Bandyförbundet står inför att prioritera resurser annorlunda, en av flera delar i denna förändring är tjänsteomfattningen i förbundskaptensrollen. Förbundet har inte längre möjlighet att ha en heltidsanställd förbundskapten, säger landslagskommitténs ordförande Per-Anders Gustafsson.

– Vår landslagsbandy har utvecklats i en positiv riktning under Jonas Claessons ledning. Ett arbete som kännetecknats av stort engagemang och framåtblickande där spelartruppen fått maximal uppbackning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.