Foto: Bildbyrån

Dubbeltunnel räddade ÖSK-poäng

Uppdaterad
Publicerad

AFC Eskilstuna såg ut att ta sin första allsvenska trepoängare i sin första allsvenska hemmamatch. Men Kennedy Igboananikes avslut på övertid letade sig mellan benen på två försvarare och rullade retligt in i nät och betydde 2-2 och delad poäng.

– Jag väntade hela matchen på en chans. Vi gör det okej, men vi vill vinna, säger Igboananike till C More efter matchen.

Mohamed Buya Turay hade gett hemmalaget ledningen två gånger om på två frilägen innan ex-AIK och ex-djurgårdsspelaren räddade en Örebropoäng.

Superettans skyttekung förra året Buya Turay gjorde det första efter att ha blivit frispelad av Örebros lagkapten Nordin Gerzik med en minst sagt felriktad nickpassning. Det var det första herrallsvenska målet i Eskilstuna sedan 1967.

Rogic firade inte

Filip Rogic kvitterade för bortalaget innan Buya Turay gjorde sitt andra. Rogic som förra året spelade i just AFC och dessutom är uppvuxen i lagets nya hemstad Eskilstuna valde att inte fira målet.

Tourays andra mål kom också det efter ett ÖSK-misstag. Målvakten Oscar Jansson sparkade ihop med lagkamraten Brendan Hines-Ike och AFC-anfallaren kunde enkelt peta in 2-1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.