Foto: Bildbyrån

AIK: ”Finns inget gott i det”

Uppdaterad
Publicerad

AIK beklagar att Sofia B Karlsson väljer att lämna klubben efter hot. Men arbetet med jämställdhetsprojektet kommer att fortsätta.

”Projektet Sofia jobbat med kommer vi att köra vidare med”, säger vd:n Thomas Edselius till SVT Sport.

Det var i början av januari som både Edselius och Karlsson fick motta hot efter att klubben meddelat att hon blir anställd. Hon hade då tidigare jobbat med jämställdhetsprojektet Fotboll för alla och skulle som anställd fortsätta med det.

I dag meddelade Karlsson att hon lämnar klubben på grund av hoten.

Allsvenskan 2015

– Det är bara att beklaga att en så duktig medarbetare som Sofia Karlsson känner sig tvungen att sluta på grund av de hot hon utsatts för. Det ska man beklaga . Det finns inget gott i det, säger vd:n Thoma Edeslius till SVT Sport.

Hur ska AIK jobba vidare med jämställdhetsfrågor?

– Det här projeket som Sofia jobbat med, Fotboll för alla, det kommer vi att köra vidare på. Nu får vi ta ett litet omtag med att hitta en ny eller nya personer som kan jobba med detta.​

Du fick själv ta emot hot. Hur hanterar du det?

– Det går bra för mig. Det är inga problem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2015

Mer i ämnet