Senast lagen möttes vann Norrköping med 4-1. Foto: Bildbyrån

Norrköpingstränaren: ”Vi kommer slita som djur”

Uppdaterad
Publicerad

Efter förlusten mot Djurgården senast är det ett pressat Norrköping som ställs mot ett jagande AIK på Friends Arena. ”Det kommer att krävas enormt mycket av oss i vår insats”, säger manager Jens Gustafsson till Norrköpings hemsida.

Och som om inte pressen var tillräcklig, vann Malmö mot Häcken igår med 4-2. IFK Norrköping ligger nu fyra poäng bakom tabellledaren, med en match mindre spelad.

– En tuff bortamatch mot ett formstarkt och fysiskt AIK som är bra. Men man ska vara bra för att slå oss, vi kommer att slita som djur, säger Gustafsson till klubbens hemsida.

Bättre försvarsspel

I senaste omgången blev det förlust mot Djurgården med 3-1.  Idag vill Gustavsson se ett vassare försvarsspel mot ett AIK som hittills i år är obesegrade på hemmaplan.

– Vi har lite taktiska ingångar som vi är noga med. Utifrån vårt spelsätt vill vi hålla ett bättre försvarsspel än senast. Hålla ihop laget bättre och vara bättre på att sätta press på motståndaren, säger han och fortsätter:

– Men också att vi hittar möjligheter i AIK:s sätt att spela som förhoppningsvis gör så att vi kan skapa möjligheter med vår spelidé.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.