Foto: TT Nyhetsbyrån

”Krävs personbästa av alla MFF-spelarna”

Uppdaterad
Publicerad

Malmös svåra bortamatch mot Atletico Madrid ikväll är en match som engagerar. Vi frågade några av allsvenskans tränare vad de tror om matchen och Malmös chanser.

Pelle Olsson, tränare Djurgården

– Jag tror att Atletico vinner, det är en av de svårare matcherna man kan spela i den här turneringen. Malmö behöver göra en match där precis allt sitter och få Atletico att spela sämre än de brukar. Men det är inte omöjligt, allt är möjligt i fotboll.

Champions League 2014-2015

– De har varit bra hela säsongen, med en period av bra prestationer följer bra självförtroende. De har haft framgång två säsonger i rad vilket gett dem stort självförtroende, vilket är viktigt när man möter det största klubbarna.

Janne Mian, tränare Elfsborg

– Jag tror Atletico blir för svåra för Malmö, de var ändå i final i våras och är ett av världens bästa lag. Jag hoppas att Malmö kan få med sig ett bra resultat men innerst inne tror jag att det är en för tuff uppgift.

Mikael Stahre, tränare IFK Göteborg

– Allt annat än seger för Atletico vore ett fantastiskt resultat för MFF. Det är en extremt svår bortamatch att spela men Malmö kommer in i den med en underdogmentalitet och har allt att vinna.

Peter Swärd, Åtvidaberg

– Det är den svåraste bortamatchen i gruppen. Väldigt mycket talar såklart för Atlético. MFF har gjort det väldigt bra, med Rosenberg och Thelin som skapar chanser på egen hand.

– Jag är inte förvånad längre över att de klarar sig så bra. De har varit överlägsna i allsvenskan. Känslan överlag är att lagen precis under de allra bästa har tappat lite i de stora ligorna. Kolla Roma mot Bayern München till exempel. De lagen har svenska lagen närmat sig. Men i kväll blir det tufft.

Janne Andersson, Norrköping

– Alla begriper ju att det är en tufft uppgift. Men chansen finns alltid i fotboll. MFF har gjort det väldigt bra tidigare i Champions League. Generellt krävs det att alla spelare gör personbästa om man ska ha chansen mot ett sådant här lag. Men varför kan det inte bli så?

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions League 2014-2015

Mer i ämnet