Foto: TT Nyhetsbyrån

Andra titeln för Lindahl: ”Mäktigt”

Uppdaterad
Publicerad

Hon har varit Pia Sundhages förstaval mellan stolparna under en längre tid, men hade inte vunnit någon högsta serie – tills i går. Nu är Hedvig Lindahl bäst i England. ”Riktigt mäktigt”, säger hon till SVT Sport.

I augusti spelade Chelsea Ladies hem FA-cupguldet för första gången i klubbens historia framför 30 tusen jublande fans på Wembley.

– Det är jättestort i England, nästan större än ligan eftersom allt ska avgöras på en match, säger hon.

Men ligan plockade de hem under gårdagen – även det var första ligatiteln för klubben.

– Det känns så klart väldigt kul, men vi kontrollerade hela matchen och kände aldrig att vi väntade på slutsignalen direkt.

– Men det är väldigt stort och riktigt mäktigt, jag har aldrig vunnit en högsta serie trots att jag spelat i många bra klubbar.

Lovord om Lindahl

Svenskan tillsammans med backlinjen har hyllats under säsongen, och BBC skriver bland annat att det är extremt svårt att överlista målvakten.

– Ja, men det har känts bra under hela säsongen, men vi har varit stabila i hela backlinjen.

I fjol snubblade Chelsea bokstavligt talat på mållinjen, en poäng i sista matchen hade räckt för serieseger. Men det blev en snöplig förlust och en andraplats.

– Vi hade förväntningarna på oss i år efter fjolåret, så jag antar att jag kom i rätt läge med mina kvaliteér och erfarenheter.

Du har spelat flera mästerskap med landslaget, hur värdesätter du dessa titlar?

– Det är svårt att säga, det är helt olika grejer när man spelar med klubblag och landslag. Sen har vi en ganska kort serie, om man jämför med Sverige men även den mest jämna om man jämför med till exempel Frankrike där man kan vinna en match med 14–0.

Nya mål

Nu väntar Champions League för klubben.

Blir det en tredje titel ?

– Haha, jag är lite återhållssam där, visst vi kan säkert slå alla lag men det finns en risk att det blir en väldigt tuff lottning. Nu ska vi först ta oss an Glasgow på torsdag.

Lindahl kom till Chelsea i januari i år och är klar för ytterligare två år i klubben.

– Det kändes bra direkt efter VM och då tog vi beslutet, jag vill spela i en klubb där vi har samma mål och här lyssnar de verkligen på oss. Det blir hela tiden förbättringar. Och när vi fortsätter vinna så vet vi att klubben kommer vilja satsa mer på oss även framöver.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.