Anelka sparkad före första matchen

Uppdaterad
Publicerad

Nicolas Anelka fick sparken från West Bromwich och blev klar för Atletico Mineiro. Nu har dock den brasilianska klubben brutit med Anelka, innan fransmannen hunnit spela en enda match.

Efter att Anelka för tredje gången låtit bli att dyka upp i Belo Horizonte när han skulle, så ledsnade klubben.

– Atletico är mycket större än så här. Affären är avblåst, säger klubbdirektören Eduardo Maluf på en presskonferens.

Maluf säger dessutom att klubben överväger att anmäla Anelka och hans agenter till Fifa.

Anelka tvingades lämna West Bromwich efter att ha gjort en gest som uppfattades som antisemitisk under en match mot West Ham. Den 6 april förkunnade Atletico Mineiro att man värvat Anelka, som skulle spela tillsammans med bland andra Ronaldinho, den gamle brassestjärnan som Anelka var klubbkamrat med i Paris Saint-Germain i början av 2000-talet.

Ett ”förkontrakt” var påskrivet, men nu har alltså Atletico Mineiro ledsnat på Anelka. Det återstår att se om, och i sådant fall var, den franske anfallarens karriär fortsätter. 35-åringen har representerat ett antal storklubbar, bland andra Arsenal, Chelsea, Real Madrid och Juventus.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.