Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se situationen där Anna Anvegård får gult kort. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Anna Anvegård missar returen efter nytt gult kort

Uppdaterad
Publicerad

Ett stort avbräck för Häcken inför returen i Champions League-kvarten i Paris nästa vecka är att anfallsstjärnan Anna Anvegård är avstängd.

– Väldigt hårt och tråkigt, säger hon till SVT Sport.

Anna Anvegård var medveten om risken för avstängning inför matchen. Ändå straffades hon – och missar alltså returmötet i Paris.

– Det var tråkigt eftersom det inte var något fult och jag inte skulle gå in i några onödiga situationer. Domaren satte en nivå och skulle varna för allting. Jag vet inte om jag stämplade henne, säger Anvegård till SVT Sport.

I den 18:e minuten gick hon in hårt i en duell och stämplade Sakina Karchaoui och fick ett gult kort, hennes andra i turneringen vilket ger en matchs avstängning.

”Kom in sent”

– Hon kom in sent i situationen även om man kan tycka att den inte såg speciellt kraftig ut, säger experten Hanna Marklund.

Trots att tv-produktionen snabbt visade rätt info i grafiken blev det ändå en viss förvirring eftersom Uefa och flera andra sajter visade att Johanna Sörensen fått kortet.

Strax innan andra halvlek skulle börja hade dock Uefa ändrat till Anvegård.

Returen Paris SG – Häcken spelas 28 mars klockan 21.00.

UEFA Women's Champions League

BK Häcken FF logo

BK Häcken FF

1 - 2

Paris Saint-Germain logo

Paris Saint-Germain

Bravida Arena, Göteborg
Publik: 19736
Domare: Frida Klarlund

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.