Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se intervjun med Anna Anvegård: ”Värvades för att spela som nia” Foto: Daniel Stiller / BILDBYRÅN

Anna Anvegårds besvikelse: ”Det är tråkigt”

Uppdaterad
Publicerad

Häcken måste jaga mål för att ta SM-guldet.

På planen har de en besviken landslagsanfallare i Anna Anvegård – som i klubblaget används på en kant.

– Jag värvades för att spela som nia men har spelat 45 minuter på den positionen. Det är tråkigt, säger Anvegård till SVT Sport.

Häcken må vara allsvenskans bästa lag defensivt. Men med 49 gjorda mål överglänses tabelltvåan i det offensiva spelet av Hammarby (58 gjorda mål), Linköping (73) och Rosengård (51).

Detta trots att man har Anna Anvegård i laget.

26-åringen vann skytteligan både 2019 och 2020. I landslaget har hon använts uteslutande som ensam forward – men i klubblaget spelar hon ytter.

Svaret: ”Lite besviken”

I år har hon stått för tio mål och landar på en tionde plats i skytteligan. En prestation hon tycker är ”godkänd” med tanke på att hon bara har gjort en halvlek som anfallare i nummer nio-rollen.

Är du besviken?

– Lite besviken. Jag känner mig som tryggast längst fram och det är där jag tycker det är roligt att spela.

Inget rakt besked om framtiden

Gör det här att du tänker kring din framtid i Häcken?

– Jag vet inte. Har inte funderat på det nu när vi har viktiga matcher, men efter Piteå-matchen får vi sätta oss ner och se om det är nåt som väger över för det ena eller andra.

Är du missnöjd med din situation?

– Nej, jag trivs jättebra här och får spela matcher och känner mig i bra form. Sen är det klart att jag vill spela längst fram, men jag accepterar det och ser mig själv som en lagspelare.

Häckens tränare Mak Lind om Anvegårds position:

– Hon har spelat mycket till vänster innan jag kom in. Borta mot Uppsala spelade hon som tia och gjorde det väldigt bra. Det är ett pussel för en tränare och hon är en duktig fotbollsspelare som kan användas på många positioner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.