Tunga Chelseaskador i mållös cl-semi

Uppdaterad
Publicerad

Chelsea drabbades av två tunga skador när laget klarade 0-0 borta mot Atlético Madrid i det första semifinalmötet i Champions League. Både målvakten Petr Cech och mittbacken John Terry skadade sig och tvingades utgå.

I den artonde minuten gick Cech upp i en luftduell och landade olyckligt. Han ska ha skadat axeln så illa att den lär vara ur led.

– Petr Cech missar resten av säsongen, bekräftar Jose Mourinho för Sky Italia.

Champions League 2013-2014

Sedan tvingades även Terry utgå efter en ny luftduell. Han såg ut att ha skadat foten i falllet.

”Ville vinna från start till mål”

Atlético förde matchen och skapade en rad halvchanser men Chelseas defensiva uppställning låste spanjorernas kreativitet och matchen kom aldrig upp i några högre nivåer rent underhållningsmässigt.

– Vi ville vinna från start till mål. Vi visste att de inte tänkte släppa till några enkla mål och vi tvingades tyvärr lämna planen med en negativ känsla. Men semifinalen är fortarande helt öppen, säger Atléticokaptenen Gabi till uefa.com.

41-åring ersatte Cech

41-årige australiern Mark Schwarzer ersatte Cech och gjorde en stark insats mellan stolparna.

– Jag hade inte mycket tid att tänka över situationen. Jag gick bara ut och försökta göra mitt jobb. Alla var taggade över utmaningen och vi lyckades göra det vi skulle. Kanske skapade vi inte så många chanser men vi gjorde ändå en bra prestation, säger Schwarzer.

Chelseaforwarden Fernando Torres var tillbaka på sin gamla arena och blev hyllad när han lämnade planen.

”Planerar aldrig ett resultat”

– Du planerar aldrig ett resultat utan en strategi och en uppställning. Vi gav dem inte så mycket ytor och gjorde en stark insats defensivt. Vi försökte kontra men lyckades inte riktigt med det, säger Mourinho till Viasat.

Utöver de två skadorna får Chelsea även klara sig utan John Obi-Mikel och Frank Lampard, som drog på sig gula kort och är avstängda i returen.

Sedan tidigare är även Eden Hazard och Samuel Eto'o skadade hos engelsmännen.

Matchfakta Atlético Madrid – Chelsea 0-0

Atletico Madrid (4-4-1-1)

Courtois – Juanfran, Godín, Miranda, Felipe Luis – Raúl Garcia (Villa 86), Mario Suarez (Sosa 79), Gabi, Koke – Diego (Turan 60) – Diego Costa. 

Chelsea (4-3-3)

Cech (Schwarzer 18) – Azpilicueta, Terry (Schürrle 73), Cahill, Cole – David Luiz, Mikel, Lampard – Willian (Demba Ba), Torres, Ramires.

Publik: 52 560

Domare: Jonas Eriksson, Sverige

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions League 2013-2014

Mer i ämnet