Foto: TT Nyhetsbyrån

Atlético-tränaren öser beröm över MFF

Uppdaterad
Publicerad

Malmös spelare tror sig kunna vinna borta mot Atlético Madrid i Champions League.

Diego Simeone väljer att svara diplomatiskt.

– Det finns alltid en möjlighet, säger Atlético-tränaren.

Malmöspelarna är fulla av självförtroende och tror absolut att det går att ta CL-poäng i Madrid, även om de medger att hemmalaget är solklar favorit till segern. De har precis avslutat en träning i värmen och kvällsljuset på Vicente Calderón när Atlético Madrids presskonferens börjar och TT frågar Diego Simeone om hans syn på gästernas självbild och chanser.

– Det är logiskt. Bortsett från varje lags styrka är varje match en match. Det finns alltid en möjlighet. Vi måste göra en intelligent match, säger Diego Simeone och fortsätter:

Champions League 2014-2015

– Vår rival har bra fart från halva plan och framåt och har goda individuella egenskaper. Det gäller att vara på tårna.

Urstarkt hemma

Det spanska mästarlaget har stundtals darrat på bortaplan under säsongsinledningen, men är fortsatt väldigt solitt hemma och ligger femma i ligan, fem poäng bakom Barcelona. Få i Spaniens huvudstad lär på allvar tro att Malmö kan skaka vårens Champions League-finalist, men Diego Simeone berömmer Malmö ändå. Upprepade gånger.

– Malmö har en god egenskap som inte är förhandlingsbar i ett lag, att arbeta utifrån sina egenskaper. De kan spela med olika system och anpassa sig efter dem. De arbetar utifrån vad tränaren föreslår, det ser man inte i alla lag, säger den 44-årige argentinaren.

Malmö har chansen

Atlético Madrid föll något överraskande borta mot Olympiakos med 2-3 i den första gruppspelsmatchen. Är Simeones beröm av gästerna ett försök att undvika underskattning? frågar en journalist. Nej, svarar tränaren.

– Sanningen är att vi kommer att möta ett farligt lag, säger Simeone.

– Malmö kommer säkerligen att slåss om avancemang hela vägen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions League 2014-2015

Mer i ämnet