Xabi Alonso halkar till. Foto: TT Nyhetsbyrån

Bayern München halkade ur cupen

Bayern München fick se drömmen om en trippel slippra ur fingrarna när laget snöpligt förlorade den tyska cupsemin hemma mot Borussia Dortmund med 3-1 efter straffar (1-1 efter full tid).

Bayern missade alla sina fyra straffar genom Philipp Lahm, Xabi Alonso, Mario Götze och målvakten Manuel Neuer. De två första halkade vid sina straffar och förstärkte misslyckandet än mer.  Mario Götze och Manuel Neuer stod visserligen upp – men Dortmunds målvakt Mitchell Langerak räddade Götzes skott och Neuer satte sin straff i ribban.

Bayern verkade ha matchen under total kontroll när Pierre-Emerick Aubameyang från snäv vinkel tryckte in 1-1 för Dortmund med kvarten kvar av ordinarie tid. På reprisbilder kunde man se att Neuer boxade bort bollen från en position runt tre decimeter bakom mållinjen.

Smärtsam comeback för Robben

Arjen Robben gjorde comeback efter fem veckors magskada då han byttes in för Bayern i den 65:e minuten men utgick med smärtor 20 minuter senare.

Det var gemytlig stämning och före straffarna kramades tränarna Pep Guardiola (Bayern) och Jürgen Klopp, en sällsynt gest i ett sådant viktigt skede av en toppmatch.

Dortmund är klart för final i cupen som spelas i Berlin 30 maj. Motståndare blir antingen Bielefeld eller Wolfsburg som spelar i morgon. Det blir avsked för Jürgen Klopp som lämnar Dortmund efter den här säsongen.