Hasse Backe får sparken i Finland. Foto: TT Nyhetsbyrån

Bekräftat: Hasse Backe får sparken

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart att Hasse Backe får sparken från det finländska landslaget. Ny förbundskapten blir Markku Kanerva. ”Jag är lite överraskad”, säger svensken till Fotbollskanalen.

Det finländska landslaget har inte vunnit en enda match i år vilket är skälet till att 64-årige Hasse Backe får sparken som förbundskapten.

– Vi hade mycket otur och en oförutsägbar mängd skador och frånvaron. Fotbollen är ändå en resultatsport och ingen var nöjd med våra resultat, säger förbundets ordförande Pertti Alaja i ett pressmeddelande.

– Hasse Backe är ett proffs och en sann gentleman. Vi önskar honom lycka till i framtida utmaningar, säger Alaja.

”Går inte att argumentera emot resultaten”

Svensken hade ett kontrakt som sträckte sig över nästa år.

– Synd att det slutar så här. Jag är lite överraskad, säger Hasse Backe till Fotbollskanalen.

– Jag hade hoppats på mer tid, men det är klart att det är resultaten som styr. Det går inte att argumentera emot resultaten, säger han.

Floppat totalt i VM-kvalet

Ny förbundskapten blir Markku Kanerva som har tecknat ett treårskontrakt.

Redan i går kom ryktet att Backe var på väg bort från det finländska landslaget efter tio förluster och två oavgjorda matcher det här året, varav ett kryss och tre förluster i VM-kvalet där man ligger näst sist i sin grupp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.