Sam Larsson gör A-landslagsdebut. Foto: Bildbyrån

Åtta nya får chansen mot Ungern

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagens presskonferens bekräftade förbundskapten Janne Andersson den svenska startelvan i träningsmatchen mot Ungern. ”Det blir en intressant match där jag kommer att testa många nya spelare”, säger Janne Andersson.

Efter 2-1-förlusten mot Frankrike laddar landslaget om med träningsmatch mot Ungern i Budapest.

På måndagens presskonferens – där Andresson hade sällskap av landslagskaptenen Andreas Granqvist –  bekräftade förbundskaptenen att det blir många förändringar i startelvan jämfört med VM-kvalmatchen i Paris.

Herrlandslaget i fotboll

Åtta nya får chansen

Emil Krafth, Andreas Granqvist och Jakob Johansson är de enda startspelarna från Frankrike-mötet som startar även i Budapest. Därmed får åtta nya spelare chansen från start.

– Det blir en intressant match där jag kommer att testa många nya spelare. Sådana här matcher är ett fantastisk tillfälle för mig att få se flera spelare i matchsituationer, säger Janne Andersson.

Kristoffer Nordfeldt – som inför Frankrikematchen flögs in i skadade Karl-Johan Johanssons ställe – börjar mellan stolparna och närmast framför sig kommer Swansea-målvakten att ha en nykomponerad backlinje.

Ekdal har lämnat samlingen

Oscar Wendt kliver in på vänsterbacken och Pontus Jansson bildar ett helskånskt mittlås med Andreas Granqvist. Andersson har på förhand bestämt att Victor Nilsson-Lindelöf byts in på Granqvists plats till den andra halvleken.

– Det känns bra att spela en halvlek i morgon. Vi har ett riktigt bra gäng här med mycket nytt folk och vi hoppas kunna fortsätta bygga på det spelet vi har, säger Andreas Granqvist.

Efter 2-1-förlusten mot Frankrike har en skadeförföljd Albin Ekdal lämnat landslagssamlingenoch det blir i stället Oscar Hiljemark som spelar på det centrala mittfältet med Jakob Johansson.

Tidigare Norrköpingduo på topp

Marcus Rohdén och Sam Larsson startar på kanterna och längst fram har Andersson bestämt sig för en anfallsduo han är välbekant med.

Isaac Kiese-Thelin och Christoffer Nyman – som var anfallskollegor i IFK Norrköpings reservlag 2012 – startar längst fram.

Träningsmatchen mot Ungern – som ligger trea i sin kvalgrupp –  har avspark 19:45 under tisdagskvällen.

Sveriges startelva mot Ungern:

Kristoffer Nordfeldt – Emil Krafth, Pontus Jansson, Andreas Granqvist, Oscar Wendt – Marcus Rohdén, Oscar Hiljemark, Jakob Johansson, Sam Larsson –  Isaac Kiese-Thelin, Christoffer Nyman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet