Bekvämt för Liverpool i Balotellis debut

Uppdaterad
Publicerad

Mario Balotelli spelade från start i sin debut i Liverpool, som tog en bekväm seger borta mot Tottenham. 3-0 blev det till de helröda.

Balotelli hade en dubbelchans i tredje minuten, men 1-0 kom istället genom kvicke Raheem Sterling som slog till på Jordan Hendersons listinga framspelning i åttonde minuten. Balotelli hade ytterligare två bra målchanser i första halvlek, men Sterlings fullträff blev halvlekens enda.

Eric Dyer ryckte Joe Allen i axeln i början av andra halvlek. Liverpool fick straff som Steven Gerrard säkert rullade in i mål.

Premier League 2014-2015

Alberto Moreno fick avancera mot Spurs mål och rullade in 3-0 i 60:e minuten. Därefter blev Balotelli utbytt. Han var klart godkänd i sin debut i Liverpool.

– Ja, jag tycker att han var jättebra. Han hade pressen på sig, säger lagkaptenen Gerrard, som säger så här om Liverpools insats i stort:

– Den var väldigt bra. Mest nöjd är jag med att vi höll nollan. Vi förtjänar allt beröm vi kan få efter en sådan här match. l

Tottenham ledde Premier League efter två omgångar men kraschlandade i säsongens tredje ligamatch. Visst skapade Spurs en del chanser, men Londonlagets defensiva insats var långt ifrån stabil. När Liverpool skruvade upp tempot var det många i Tottenham som hade svårt att hänga med i svängarna.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Premier League 2014-2015

Mer i ämnet