Marta slutar i landslaget efter OS. Foto: Anthony Dibon / BILDBYRÅN

Beskedet: Marta slutar i brasilianska landslaget efter OS

Uppdaterad
Publicerad

För 22 år sedan debuterade Marta för Brasilien.

Snart gör hon sin sista match.

Efter OS i sommar kommer storstjärnan lägga landslagströjan på hyllan.

Marta, 38, har varit en konstant i det brasilianska landslaget sedan hon debuterade 2002. Men nu närmar sig alltså slutet.

I en intervju med brasilianska CNN berättar Marta att hon hoppas få vara en del av truppen till OS i Paris i sommar. Men samtidigt berättar hon att det i så fall blir hennes sista matcher i den gulgröna tröjan.

– Får jag spela i OS kommer jag att njuta av varje ögonblick, för oavsett om jag går till OS eller inte så är det mitt sista år med landslaget. Det kommer inte längre finnas en Marta i landslaget, som spelare, från 2025 och framåt, säger hon.

Stjärnan, som av många anses vara världens främsta spelare på damsidan, har i talande stund 175 landskamper, ett VM-silver och två OS-silver på CV:t. Hon har dessutom utsett till världens bästa spelare vid sex tillfällen.

Marta har i två perioder spelat i Sverige, för Umeå IK under deras framgångsperiod mellan 2004 och 2008, samt i Tyresö och FC Rosengård mellan 2012 och 2017.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.