Bolt: ”Skulle vara som Bale”

Uppdaterad
Publicerad

Det är ingen hemlighet att Usain Bolt är ett stort fan av fotbollsklubben Manchester United. Världens snabbaste man har flera gånger sagt att han skulle vilja spela för klubben, men det är en spelare i La Liga han jämför sig med om han skulle äntra fotbollsplanen.

Under fredagen kliver Usain Bolt åter in på tävlingsarenan för att springa 100 meter, men det var inte frågorna om formen som fick Bolt att mjukna på presskonferensen – utan snacket om favoritlaget Manchester United. Och världens snabbaste man har full koll på vad laget gör nu under deras USA-turné.

– Jag tittade faktiskt på den andra matchen vi spelade mot San Jose Earthquakes. Men jag tycker fortfarande att vi spelar lite långsamt, sett till det stora hela tycker jag att laget ser bättre ut. Men jag är mer van vid ett snabbare Manchester-spel men jag antar att det har med att vi har en ny manager att göra, sen får vi se vad som händer. Vi är däremot fortfarande lite skakiga i backlinjen, säger Bolt.

Även nyförvärven har han koll på, som tysken Bastian Schweinsteiger.

– Jag känner honom personligen, jag tror att han verkligen kan bidra efter alla år som han spelat och med tanke på det laget han spelade i tidigare. Han kommer att vara som en Paul Scholes på mitten.

Det är däremot en walesare och La Liga-spelare han jämför sig med om han skulle spelat fotboll i stället för att hålla på med friidrott.

– Jag är en ytterspringare, kanske som (Gareth) Bale. Jag skulle däremot vara mycket snabbare, säger han och skrattar.

Se hela klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.