Foto: TT Nyhetsbyrån

Bonus för CL-spel ojämlikt

Uppdaterad
Publicerad

Både Malmö FF och Rosengård spelar i Champions League. Men när Svenska Spel delar ut sin Europabonus får damlaget, Rosengård, bara en tiondel av vad herrarna får.

– Jag fattar ju att det är så här det är, MFF har en större publik. Men jag tycker det är konstigt att ett statligt företag gör så här, de borde ha ett genustänk , säger Klas Kjebbes, kubbdirektör i Rosengård, till SVT Sport.

Svenska Spel menar och andra sidan att det inte är frågan om sponsring.

– Det är inte välgörenhet utan vi betalar för de rättigheter vi har i avtalen, säger Johan Tisell, presschef på Svenska Spel till SR Malmöhus.

Malmö FF får 2 miljoner kronor – Rosengård får bara 250 000. Tjebbes förstår men menar att det borde finnas ett genustänk.

– Jag tror det blir allt viktigare att ha ett sunt genustänk, det gäller alla företag. Ingen vill ju ha orättvisor, eller hur?, säger han och säger också att han hoppas att det snart blir ändring på detta.

– Vi har alla ett ansvar, fortsätter han.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.