Olof Mellberg har tränat ungdomslag i Brommapojkarna. Foto: TT

”Det är inget jag bara har kommit på nu”

Uppdaterad
Publicerad

Många var överraskade när BP förra veckan meddelade att Olof Mellberg blir klubbens nye tränare. ”Jag har ganska tydliga idéer”, säger den gamle landslagsbacken själv.

Mellberg är ny som tränare på elitnivå, men han är inte ny i division 1-klubben.

– Jag har tränat ungdomslag i BP under hösten, var väldigt lärorikt och roligt. Men jag känner att det är på seniornivå jag kan bidra mest och det kändes som ett bra steg att ta över A-laget, säger han på en presskonferens på måndagen.

– Första steget blir att sätta en slagkraftig trupp, sen vill jag sätta min prägel på planen. Jag har ganska tydliga idéer. Jag vill ta med mig mycket av det jag lärt mig från spelet ute i Europa.

Han har skrivit på för två år, från och med 1 januari nästa år.

Hoppas på långsiktigt tränaruppdrag

Och trots att han under sin aktiva karriär ofta sade att han inte var intresserad av fotboll utanför jobbet som spelare, menar han att idén inte är ny.

– Jag hoppas att tränaruppdraget är långsiktigt, det är ingenting jag bara har kommit på nu. Det är något som började växa fram under slutet av spelarkarriären, säger Mellberg.

Olof Mellberg

Född: 1977

Landslagskarriär: 177 matcher mellan 2000 och 2012

Klubbar: Degerfors, AIK, Racing Santander, Aston Villa, Juventus, Olympiakos, Villarreal, FCK.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.