Zlatan tog karriärens 29:e titel – men den sista i PSG? Foto: TT Nyhetsbyrån

Zlatan hemlighetsfull efter ligacuptiteln

Uppdaterad
Publicerad

Troféerna samlas på hög. Övergångsryktena likaså.

Var gårdagens ligacuptriumf Zlatan Ibrahimovics sista titel i Paris Saint-Germain?

”Det kommer att hända många saker under sommaren”, sade han till TV4.

Segern med 2–1 i franska ligacupfinalen mot Lille var Zlatan Ibrahimovics 29:e titel i karriären. Svensken blev mållös, var inte nöjd med lagets spel, men gladdes så klart ändå.

– De bara samlas in, de här troféerna. Så jag ska vara glad, jag ska vara stolt, jag ska vara nöjd. Jag vet inte hur många det kommer att sluta med men det finns många i sortimentet, sade han till TV4 efter finalsegern.

Ligue 1

”Ha tålamod”

Ibrahimovics kontrakt med PSG går ut i sommar, och han har själv antytt att han kan vara på väg bort från klubben. Men oavsett vad som händer har han först chansen på ännu en pokal med PSG, när laget nästa månad möter Marseille i den franska cupfinalen på Stade de France.

– Och sedan laddar vi för EM, det kommer att bli spännande. Det är ett äventyr, och det kommer att hända många saker under sommaren. Låt oss njuta för tillfället så får alla ha tålamod och vänta på de här sakerna som kommer att hända.

Di María matchhjälte

Finalsegern mot Lille satt långt inne. Djibril Sidibé kvitterade i inledningen av andra halvlek efter en frispark som gick rakt igenom PSG-muren, och läget kändes tufft för Parislaget när Adrien Rabiot fick sitt andra gula kort.

Till slut säkrades ändå ligacuptiteln tack vare Angél Di María, som utnyttjade ett friläge efter en misslyckad nick i Lille-försvaret. Målvakten Vincent Enyeama rusade ut men argentinaren lyckades överlista honom med ett löst avslut från en position strax utanför straffområdet, ett mål som gav PSG titeln.

”Stora målet var Champions League”

– Att vi åkte ur Champions League var en stor besvikelse, det har varit många hängande huvuden och ingen riktig glädje. Förhoppningsvis får vi tillbaka lite glädje och energi med den här trofén. Det är inte lätt, det stora målet var Champions League. Men det här är också bra, sade Zlatan Ibrahimovic.

Det var tredje gången i rad, och sjätte totalt, som Paris Saint-Germain tog hem ligacupen. Den här säsongen har laget även säkrat ligasegern och i början av augusti vann man supercupen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ligue 1

Mer i ämnet