Atlético Madrids skyttekung Diego Costa kämpar mot klockan för att hinna bli spelklar till Champions League-finalen mot Real Madrid. Foto: TT Nyhetsbyrån

Diego Costa mot spel i CL-finalen

Uppdaterad
Publicerad

Diego Costa och Arda Turan i startelvan för Atlético Madrid? Förmodligen.

Båda tränade – nästan – för fullt på Estádio da Luz i Lissabon på fredagen.

När Atlético Madrid säkrade ligasegern för en vecka sedan fick Diego Costa (lår) och Arda Turan (höft) kliva av planen tidigt i matchen på grund av skador, och stora frågetecken har satts framför deras medverkan i Champions League-finalen mot Real Madrid.

I ett närmast desperat försök att få målkungen Costa spelduglig skickade Atlético honom i veckan till Belgrad och den kontroversiella läkaren Marijana Kovacevic, som använder extrakt från hästars moderkaka för att reparera skadade celler. Det verkar ha hjälpt.

Champions League 2013-2014

”Utvärderas senare”

Både Costa och Arda Turan fanns med på planen under i stort sett hela fredagens träningspass. Costa varvade lagets övningar med att, utan synbara svårigheter, testa maxlöpningar mot mål. Arda Turan körde för fullt med laget, men klev av träningen efter 45 minuter.

– Vi kommer att utvärdera dem senare. Vi kommer att prata om det i kväll och se hur spelarna känner, sade tränaren Diego Simeone.

– Arda och Costa är bara två namn och om de inte kan spela, även om vi vet vilken betydelse de har, så finns det två andra killar som är redo för uppgiften.

Pepe och Benzema osäkra

I Real Madrid har Pepe (vad) och Karim Benzema (ljumske) inte tränat på hela veckan, och fredagens träning blir avgörande för om de kan spela eller inte. Beslut tas först på matchdagen.

– Benzema har haft en fantastisk säsong. Men spelar han inte så kommer vi att använda en spelare med liknande kvaliteter och egenskaper. Det här är inte en match som kommer att handla om individer, utan om de två lagen, sade Reals tränare Carlo Ancelotti, och lade till att det inte finns några som helst tveksamheter kring om Cristiano Ronaldo kommer att spela:

– Vi behöver honom.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions League 2013-2014

Mer i ämnet