Umeås Hanna Sandström jublar efter sitt 3–0-mål. Foto: BILDBYRÅN

Umeå skrällvann efter islossning

Jumbon Umeå hade gått nio raka matcher utan seger. Men borta mot sexan Djurgården kom säsongens första trepoängare – efter en rejäl islossning.

Två mål efter tio minuter och tre i första halvlek gav en skrällseger med 3–1.

Västerbottningarna åkte till Stockholm med sex raka förluster och ett stukat självförtroende – men fick bästa tänkbara start.

Ett långt svepande inlägg från högerkanten damp ner vid bortre stolpen. Hanna Sandström spelade in till Lina Hurtig som styrde in bollen med magen. 1–0 efter bara tre minuter.

Jalkerud träffade ribban

I den tionde matchminuten ökade Julia Hellström på till 2–0 direkt på en hörna. Bollen studsade via en Djurgårdsspelare men Hellström tilldömdes målet.

Hemmalagets oflyt fortsatte. Mia Jalkerud var till exempel en ribbträff ifrån att reducera.

I stället gjorde Umeå 3–0 innan pausvilan efter ett nytt märkligt mål. Djurgårdens mittback Michaela van den Bulk rensade bollen rätt på Hanna Sandströms knä – och in i mål.

Knappar in på Örebro

Emilia Appelqvist reducerade till 1–3 med kvarten kvar men närmare än så kom aldrig hemmalaget. Det trots att laget hade tre ramträffar, förkrossande 27–6 i avslut och 16–2 i hörnor.

Ett efterlängtat trendbrott för Umeå som ligger två poäng bakom nya nästjumbon Mallbacken.

Djurgården hade en fin svit på fyra raka matcher utan förlust men har nu gått lottlöst från sina två senaste, 0–1 mot Göteborg senast och 1–3 i dag.