Domarfacket svarar Zlatan

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic utspel efter matchen mot Bordeaux har fått det franska domarfacket att agera. I ett öppet brev kritiserar de svenskens utbrott och uppmanar till större respekt mot domarna.

Det franska domarfacket (SAFE), en organisation bestående av 25 000 domare, har efter Zlatans utspel fått nog och publicerat ett öppet brev med avsikt att få slut på attackerna mot domare.

”Vi har sett en flod av hat och verbala attacker. Ekvationen är enkel: sämsta domaren på 15 år = skitland. Efter Björn Kuipers i onsdags (från vilket land, då?) var det Lionel Jaffredo i söndags och till slut, eftersom koppen var full, hela Frankrike. Ingenting är någonsin för stort för ett överdimensionerat ego.”

Franska ligan 2014-2015

Trots att Zlatan inte nämns vid namn i brevet så är det tydligt att det är han som fått facket att agera och brevet avslutas med en uppmaning:

”Det är dags att inse att man inte kan säga eller göra vad som helst. Oavsett vilken match det handlar om finns det en gräns som inte får överskridas. Det är dags att alla inom fotbollen erkänner, accepterar och respekterar domaren.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Franska ligan 2014-2015

Mer i ämnet