En för dagen något blek Zlatan Ibrahimovic kan trots allt titulera sig trippel mästare när säsongen summeras. Foto: TT Nyhetsbyrån

PSG tog historisk trippel

Uppdaterad
Publicerad

Paris Saint-Germain firade ordentligt efter finalsegern mot Auxerre i franska cupen. I och med vinsten säkrade man nämligen den inhemska trippeln – som första franska lag någonsin.

Zlatan Ibrahimovic och hans PSG skrev historia när man säkrade titeln i den franska cupen. I och med segern ordnade man den inhemska titeltrippel som inget annat franskt lag mäktat med. Förutom den nu vunna franska cupen tog man också hem Ligue 1 och ligacupen tidigare den här säsongen.

– Vinner vi matchen då har vi skapat historia och det var därför jag kom till PSG, sade Ibrahimovic i sin app inför matchen.

Ligue 1

Och så blev det alltså.

Ibrahimovic blek

Kring Zlatan Ibrahimovic spekuleras det om finalen kan ha varit hans sista match i PSG-tröjan. Men det blev ingen klang- och jubelföreställning sett ur ett spelmässigt perspektiv. Svensken saknade visserligen inte chanser men var inte het nog framör mål, kanske på grund av de skador han dragits med. Hans deltagande i finalen var länge osäkert.

Efter matchen var han ändå, förståeligt nog, mycket nöjd med cupsegern.

– Vi vann resten av troféerna. Inget annat lag har gjort det och jag är väldigt stolt över laget, sade Ibrahimovic enligt AP.

Han gav också en hint om framtiden som man kan tolka på flera sätt:

– Jag vill vinna fler (titlar), tro mig.

Men i kvällens final var det anfallskollegan Edison Cavani som spelade huvudrollen. I den 64:e minuten slår Gregory van der Wiel ett inlägg som Cavani kyligt nickade in till slutresultatet 1-0.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ligue 1

Mer i ämnet