Zlatan Ibrahimovic ger Sverige ledningen mot Frankrike. Foto: Scanpix

Drömmål av Zlatan gav svensk seger

Tio minuter in i andra slog han till. Med besked. Zlatan Ibrahimovic mötte ett inlägg från Sebastian Larsson och klippte till på volley – 1-0 bakom en chanslös Lloris i Frankrikes mål.

Mario Balotelli gjorde ett liknande i går. Men frågan är om inte Zlatans må var ändå snyggare.

–Ett bra inlägg från Seb, jag gjorde ett liknande mot Island, men då med vänstern, säger Zlatan till SVT Sport.

Fotbolls-EM 2012 – Sverige

–I dag hade vi utdelning, hela laget gör en fantastisk match, vi trodde på det och hjälpte varandra.

Målet var Ibrahimovics sjätte i EM-sammanhang. Bara Alan Shearer (7) och Michel Platini (9) har gjort fler. Zlatan är dessutom den förste spelare som gjort minst två mål i tre olika EM-turneringar.

-En skön avslutning på turneringen, vi hade ett fantastiskt publikstöd.

Christian Wilhelmsson kom in i stället för Emir Bajrami i andra halvlek och lyfte Sveriges anfallsspel.

”I dag handlade det om stolthet”

Sebastian Larsson tryckte in slutresultatet 2-0 på tilläggstid sedan ”Chippen” utmanat och Samuel Holmén träffat ribban.

–Jag var riktigt trött, bara att ta i allt man hade, säger ”Seb” till SVT.

Mittfältaren kunde dock av förklarliga skäl inte riktigt glädja sig åt segern.

–Klart man känner en otrolig besvikelse över att ha åkt ur, i dag handlade det om stolthet, säger han.

–Vi ville visa att tröjan betyder något, det är en stor grej att kunna ge något tillbaka till fansen. Vi visar att vi kan slå ett lag som inte förlorat på 23 matcher.

Ola Toivonen hade ett gyllene läge att ge Sverige ledningen redan i början av matchen. Men helt fri med Lloris hamnade han  ur vinkel och bollen tog i utsidan av stolpen.

”Skyttekungen” Olof Mellberg, som kan ha gjort sin sista landskamp, höll sig strax efter ledningsmålet framme på en hörna och klackade (!) bollen strax över, via Lloris målvaktshandskar.

Hos Frankrike handlade det mesta om firma Ribery/Benzema.

Inhopparen Giroud var närmast mål sedan Sveriges backlinje återigen gått bort sig på en fast situation. Nicken gick dock knappt utanför.