Foto: TT Nyhetsbyrån

Drömstart – då vann Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Det finns inget annat lag i allsvenskan som AIK statistisk sett haft det enklare mot än IFK Norrköping. Av de åtta senaste mötena har AIK vunnit sju – men i kväll fick Gnaget en mardrömsstart när gästerna tog ledningen redan efter fem minuter.

Marcus Falk Olander nickade in 0-1 på Friends Arena efter en hörna i den femte matchminuten.

– Vi kommer ut helt okej, bättre än i de två senaste matcherna i alla fall, säger målskytten till C More i halvtid.

Allsvenskan 2014

– Jag gillar att komma runt på den ytan, fortsätter han om målet.

Innan första halvlek var slut hade Norrköping utökat till 0-2 efter att Christopher Nilsson Telos inspel från vänsterkanten gått via AIK-backen Martin Lorentzon och in i mål.

I andra halvlek fick AIK till en tidig reducering.

Alm: ”En riktigt dålid insats”

Celso Borges tog hand om en frispark i bra läge, bollen touchade Eero Markkanen i ryggen och ställde David Mitov Nilsson i Norrköpingsmålet.

Efter 1-2-målet svängde det rejält ett par gånger, men tog AIK stundtals kommandot – mycket genom Robin Quasion som flera gånger kom runt på vänsterkanten.

Men trots flera heta chanser kom det aldrig någon AIK-kvittering.

– Vi gör ett mål, så får vi lite energi. Annars är det en riktigt dålig insats av oss, summerar AIK-tränaren Andreas Alm matchen.

Segern innebär att Norrköping klättrar från tionde till femte plats i tabellen. AIK tappar från sjunde till nionde plats.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2014

Mer i ämnet