Målsuccé av Lotta Schelin i säsongspremiären. Här ses hon under en ligamatch förra säsongen. Foto: BILDBYRÅN

Dubbla fullträffar av Schelin

Uppdaterad
Publicerad

Fiasko och inte ett skott på mål under hela VM.

I dag hittade anfallsstjärnan Lotta Schelin, 31, målet två gånger om i säsongspremiären. ”Aldrig fel att börja säsongen med två mål”, säger Lotta Schelin till SVT Sport. Det blev storseger för Lyon som besegrade nykomlingarna Saint-Maur med 7–0.

De regerande mästarna hade 3–0 när Schelin presenterade sig i den 52:a matchminuten. Ett smart instick lämnade svenskan helt omarkerad i straffområdet och då gjorde hon inga misstag utan bredsidade in bollen. I slutskedet av matchen fastställde hon också slutresultatet, 7–0, med sitt andra mål för dagen.

– Väldigt fin start av oss, absolut. Det var väldigt väldigt varmt men bra genomförd match och sju mål säger väl det mesta, säger Lotta Schelin till SVT Sport.

”Blir tajt mellan oss och PSG”

Förra säsongen blev hon skyttedrottning med 34 fullträffar. Fortsätter Schelin att näta i den här takten kan det bli ännu fler i år.

Lyon har vunnit franska ligan nio säsonger i rad och siktar den här säsongen framför allt på att vinna Champions League. I fjol åkte man ut mot Paris Saint-Germain med Caroline Seger och Kosovare Asllani i laget. PSG imponerade i sin säsongspremiär och vann med 5–0 efter mål av bland andra Anja Mittag.

– Det kommer bli väldigt tajt som vanligt mellan oss och PSG. Allt kommer att handla om att inte förlora en enda poäng. Det kommer vara väldigt tufft hela vägen, men det är kul när det lever hela säsongen ut.

”Kändes jättebra”

Vad ger du dig själv för betyg?

– Haha, jag brukar inte sätta betyg på mig själv särskilt ofta. Andra halvlek kändes jättebra! Första halvlek var det rätt tajt och inte så mycket bolltouch, men i andra blev det större ytor och bättre fokus.

Okej, Lotta gillar inte att sätta betyg på sig själv, men om hon gör två mål i en seriepremiär måste vi väl ändå ge henne mer än fullt godkänt...

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.